Autorităţile din capitala indoneziană Jakarta au anunţat că în metropolă a fost atinsă imunitatea colectivă la Covid-19, după câteva săptămâni de la descoperirea aici a primelor cazuri provocate de varianta Delta, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luna trecută, Jakarta a fost devastată de apariţia de focare de cazuri care au copleşit spitalele, însă în ultimele zile, numărul contaminărilor a scăzut semnificativ şi rata vaccinării a crescut.

Pe 12 iulie, Jakarta a înregistrat mai mult de 14.600 de infecţii cu SARS-Cov-2, însă până duminică cifrele au scăzut, fiind anunţate 700 de noi cazuri.

„Jakarta a intrat în zona verde şi a atins imunitatea colectivă”, a spus adjunctul guvernatorului, Ahmad Rizia Patria.

Peste 54% dintre locuitorii capitalei au schema de vaccinare completă şi cei mai mulţi dintre rezidenţi au primit deja o doză de vaccin.

La nivel naţional, doar puţin peste 11% din populaţie a fost vaccinată complet de la începutul campaniei de imunizare, în luna ianuarie.

Pandu Riono, epidemiolog la Universitatea din Indonezia, a spus că oficialul a înţeles greşit conceptul de imunitate colectivă.

„Chiar dacă atingem 100% ca acoperire vaccinală, nivelul de imunitate va fi sub 80%”, a spus el. Expertul a adăugat că nivelurile de eficienţă a vaccinurilor sunt de doar aproximativ 55%.

În Jakarta, cu o populaţie de peste 10 milioane de locuitori, au fost administrate vaccinurile Sinovac, cu precădere, AstraZeneca şi Sinopharm.

Preşedintele Joko Widodo anunţă luni dacă restricţiile în vigoare din luna iulie în Java şi Bali vor fi prelungite sau relaxate.

Indonezia a raportat duminică peste 12.000 de noi cazuri de Covid-19, iar în ultimele două săptămâni, în medie, zilnic, 1.000 de decese asociate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.