Doi rezidenţi canadieni au fost confirmaţi ca fiind morţi în atacul Hamas din 7 octombrie, potrivit oficialilor canadieni şi agenţiilor de presă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Netta Epstein, un canadian de origine israeliană, a murit în timp ce îşi apăra logodnica de focuri de armă şi de o grenadă când militanţii Hamas le-au invadat casa, potrivit consulatului israelian din Toronto şi CTV News. "Fără ezitare, Netta, în vârstă de 21 de ani, a sărit pe grenadă pentru a-şi proteja iubita cu propriul corp. Prietena sa a supravieţuit şi a fost salvată", se arată într-un comunicat pe care agenţia l-a distribuit pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

"Visele lor viitoare, inclusiv căsătoria, au fost brusc şi tragic întrerupte". Mama lui Epstein, Ayelet Shachar-Epstein, a vorbit cu partenerul de ştiri al CNN, CTV, şi a declarat că unul dintre ultimele mesaje text pe care i le-a trimis a fost: "Sunt aici, mamă". Ea a spus că a aflat ulterior de la logodnica lui că acesta şi-a sacrificat viaţa pentru a o salva. "Avea o inimă imensă, fiul meu", a spus Shachar-Epstein. "Era frumos pe dinafară, dar şi pe dinăuntru".

CNN a confirmat, de asemenea, că Ben Mizrachi, în vârstă de 22 de ani, a fost ucis în timp ce participa la un festival de muzică în aer liber care a fost atacat, potrivit lui Sara Bandel de la Federaţia Evreiască din Greater Vancouver.

Taleeb Noormohamed, deputat pentru Vancouver Granville, a transmis săptămâna trecută condoleanţe pe X, fostul Twitter. "Un tânăr minunat din circumscripţia mea din #VanGran - Ben Mizrachi - a fost găsit printre cei ucişi de teroriştii Hamas. Condoleanţele mele sincere şi rugăciunile mele sunt cu familia sa, prietenii, cei dragi & comunitatea".

Mizrachi a absolvit în 2018 Liceul King David din Vancouver. Şcoala a emis o declaraţie săptămâna trecută, confirmând moartea sa şi că a fost împuşcat în timp ce se afla la festivalul de muzică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.