Ministrul turc al apărării şi şeful serviciilor de informaţii s-au întâlnit miercuri la Moscova cu omologii lor sirieni, într-un semn de normalizare a relaţiilor dintre Ankara şi Damasc în condiţiile în care acestea au fost serios afectate de războiul din Siria, care durează de zece ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, şi şeful Organizaţiei Naţionale de Informaţii (MIT), Hakan Fidan, s-au întâlnit la Moscova cu ministrul sirian al apărării, Ali Mahmoud Abbas, şi cu şeful serviciilor de informaţii siriene, Ali Mamlouk, o reuniune găzduită de ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat Ministerul turc al Apărării.

"Criza siriană, problema refugiaţilor şi eforturile de a lupta în comun împotriva tuturor organizaţiilor teroriste de pe teritoriul sirian au fost discutate în cadrul acestei întâlniri constructive", a precizat ministerul într-un comunicat.

Părţile turcă, rusă şi siriană au convenit să continue întâlnirile trilaterale, a adăugat ministerul.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat luna aceasta că i-a propus omologului său rus Vladimir Putin să formeze un mecanism trilateral cu Rusia şi Siria pentru a favoriza dezvoltarea unor relaţii diplomatice între Ankara şi Damasc. De asemenea, el a spus că doreşte să se întâlnească cu preşedintele sirian Bashar al-Assad.



După atentatul cu bombă de la Istanbul de luna trecută, soldat cu morţi, Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia va organiza o operaţiune terestră în nordul Siriei împotriva unor obiective legate de miliţia kurdă YPG. Acesta din urmă este, potrivit Ankarei, o ramură a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii de Ankara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.