Nikolai Patruşev, secretar în Consiliul de Securitate, aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat marţi că Alexei Navalnîi, critic vehement al Kremlinului, este folosit de Vest în încercarea de a destabiliza Rusia, citează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialul rus a subliniat că Navalnîi trebuie tras la răspundere pentru repetate încălcări ale legii.

Navalnîi a fost reţinut, săptămâna trecută, pentru 30 de zile, după ce s-a întors din Germania, unde a fost tratat în urma otrăvirii, anul trecut, cu un agent neurotoxic. El ar putea fi închis mai mulţi ani pentru încălcarea termenilor de eliberare condiţionată şi pentru alte acuzaţii care îi sunt aduse şi despre care el spune că sunt fabricate.

Nikolai Patruşev a declarat, după ce, în weekend, mai mult de 3.700 de susţinători ai lui Navalnîi au fost arestaţi în protestele organizate în ţară: „El, această figură, a încălcat în mod repetate şi grosolan legislaţia rusă, angajându-se în fraudarea de mari sume de bani. Ca cetăţean al Rusiei, trebuie să îşi asume responsabilitatea activităţii sale ilegale în conformitate cu legea”.

„Vestul are nevoie de această figură pentru a destabiliza situaţia din Rusia, pentru transformare socială, greve şi un nou Maidan”, a mai spus el, făcând referire la revoluţia din 2014 din Ucraina prin care a fost înlăturat preşedintele susţinut de Moscova.

Poliţia a reţinut peste 3.700 de persoane, sâmbătă, în demonstraţiile prin care a fost cerută eliberarea lui Navalnîi. Kremlinul a spus că protestele au fost ilegale.

Uniunea Europeană şi SUA au făcut apel la autorităţile ruse să îl elibereze pe Navalnîi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.