O americancă în vârstă de 21 de ani a murit după ce a fost agresată şi împinsă într-o prăpastie de un bărbat, tot american, în apropierea unuia dintre cele mai populare obiective turistice din Germania, Castelul Neuschwanstein din Bavaria, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Faptele s-au petrecut miercuri, iar femeia a murit peste noapte după ce a suferit răni grave, a precizat poliţia din Bavaria într-un comunicat transmis joi.

Victima plecase miercuri într-o drumeţie împreună cu prietena ei, o americancă de 22 de ani, către celebrul Marienbrücke, un pod istoric, vestit pentru priveliştile pe care le oferă asupra castelului Neuschwanstein. Cele două femei au întâlnit un bărbat american în vârstă de 30 de ani care le-a convins să îl urmeze pe o potecă ascunsă ce ar fi dus către un punct de belvedere, potrivit poliţiei.

Ambele femei erau turiste americane şi nu îl cunoşteau pe bărbat, a declarat pentru CNN Thomas Hoermann, purtător de cuvânt al biroului procurorului din oraşul Kempten din Bavaria.

După ce le-a condus pe femei pe traseu, bărbatul a atacat-o fizic pe femeia de 21 de ani, potrivit poliţiei. Bărbatul a strâns-o de gât apoi pe femeia de 22 de ani şi a împins-o pe o pantă abruptă, după ce aceasta a intervenit pentru a-şi ajuta prietena.

Poliţia crede că bărbatul a încercat apoi să comită o infracţiune sexuală împotriva victimei de 21 de ani. El a împins-o apoi şi pe aceasta în prăpastie, făcând-o să cadă circa 50 de metri.

Cele două femei au fost salvate miercuri după-amiază de salvamontiştii din Füssen. Serviciile de salvare au transportat-o pe tânăra de 21 de ani cu avionul la un spital, unde a murit ulterior. Prietena ei a reuşit să vorbească atunci când a fost găsită de salvatori şi a fost, de asemenea, transportată la spital.

Un purtător de cuvânt al Ambasadei SUA în Germania a declarat joi pentru CNN că reprezentanţa diplomatică este "la curent cu un incident care implică mai multe persoane în Germania", fără a confirma naţionalitatea acestora. "Consulatul SUA din Munchen monitorizează îndeaproape situaţia şi este în contact cu autorităţile", a precizat însă purtătorul de cuvânt. Ambasada a declarat că nu poate face alte comentarii în acest moment din motive de confidenţialitate.

Atacatorul, care a fugit de la locul faptei, se află acum în custodia poliţiei, potrivit poliţiei. El este cercetat pentru crimă, tentativă de crimă şi tentativă de agresiune sexuală, a precizat poliţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.