Atitudinile antisemite sunt des întâlnite în Europa, peste un sfert dintre europeni declarând că evreii au o prea mare influenţă în mediul de afaceri şi în economie, conform unui sondaj publicat marţi, scrie Politico. Conform unui sondaj CNN/ComRes privind atitudinile europenilor faţă de evrei, 34% dintre europeni au declarat că ştiu puţin sau nu au auzit niciodată de Holocaust, în timp ce 20% dintre francezi cu vârstele cuprinse între 18 şi 34 de ani au declarat că nu au auzit niciodată de Holocaust.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O treime dintre europeni au declarat că evreii se folosesc de Holocaust pentru a-şi avansa interesele, conform sondajului, la care au participat 7.000 de persoane din Europa în septembrie. Karen Pollock, şefa Fundaţiei Educaţie privind Holocaustul din Marea Britanie, a declarat pentru CNN că sondajul confirmă „o creştere îngrijorătoare a numărului de oameni care cred în tradiţionalele convingeri antisemite, precum şi o lipsă de informaţii îngrijorătoare faţă de Holocaust”.

Mai devreme luna aceasta, prim-ministrul francez, Edouard Philippe, a declarat că antisemitismul este în creştere în Franţa, fiind raportate tot mai multe incidente de acest tip în primele nouă luni din 2018. Deşi Philippe nu a specificat câte acte de acest tip au avut loc în acest an, Le Monde a informat că au avut loc 311 astfel de incidente în 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.