Ciocniri au avut loc în centrul capitalei germane, între poliţişti antirevoltă şi câteva zeci de persoane care protestau faţă de izolarea impusă împotriva răspândirii noului coronavirus, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestanţii s-au adunat sâmbătă, strigând ”Îmi vreau viaţa de dinainte” şi agitând pancarte cu mesaje ca ”Protejaţi-ne drepturile contituţionale” sau ”Libertatea nu este totul, dar fără libertate totul este nimic”.

Unii dintre manifestanţi aveau în mână trandafiri albi - o trimiterea la mişcarea Trandafirul alb, o grupare de rezistenţă faţă de regimul nazist.

Poliţia a anunţat că a arestat aproximativ 100 de persoane.

Încurajat de scăderea numărului contaminărilor cu covid-19, Guvernul Angelei Merkel a autorizat redeschiderea unor magazine mici, dar a menţinut regulile cuprivire la distanţarea socială până la 3 mai.

Bilanţul contaminărilor a crescut cu 2.055 la 152.438 şi 5.500 de morţi, potrivit unuibilanţ prezentat sâmbătă de Institutul de boli infecţioase Robert Koch.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.