O "super ceaţă", agravată de incendii de mlaştină, a dus luni, în statul american Louisiana, la vest de New Orleans, la un o uriaşă ciocnire în lanţ în care au fost implicate 158 de maşini, şapte persoane pierzându-şi viaţa şi cel puţin 25 fiind rănite, în timp ce priveliştea de la faţa locului arăta un şir de vehicule prăbuşite şi carbonizate pe un pod peste lacul Maurepas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel puţin un vehicul a trecut peste parapetele podului şi s-a răsturnat pe o parte în apă, arată imaginile postate de poliţia statului Louisiana.

Un incendiu care a izbucnit într-o parte a locului accidentului a obligat echipele de intervenţie să descarce materialele periculoase dintr-un camion cisternă.

Căutarea victimelor accidentului în lanţ a continuat ore în şir după accident, a precizat poliţia statului.

Accidentul a închis pe o porţiune autostrada Interstate 55.

Acest accident masiv a fost cel mai grav dintre numeroasele accidente produse în zonă din cauza ceţii dense, a precizat poliţia.

Guvernatorul statului, John Bel Edwards, a transmis condoleanţe şi a îndemnat oamenii să doneze sânge pentru "a ajuta la refacerea stocurilor care în prezent sunt consumate pentru îngrijirea răniţilor". De asemenea, el a îndemnat şoferii să aibă grijă de "combinaţia periculoasă între fumul incendiilor de vegetaţie şi ceaţa densă".

Presa locală a descris condiţiile meteo ca fiind o "super ceaţă". Serviciul Naţional de Meteorologie a precizat că a fost vorba despre un amestec de fum şi umezeală eliberate de materiale organice umede care ard, iar vizibilitatea a fost redusă la mai puţin de 3 metri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.