Serviciile daneze de informaţii (PET) anunţă marţi arestarea unui cetăţean rus, suspectat de de spionaj şi identificat de presa daneză ca fiind o femeie, un ”stâlp” al comunităţii ruse în această ţară scandinavă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest ”cetăţean rus rezident în Danemarca” este suspectat de faptul că a permis ”unui serviciu străin de informaţii să opereze în Danemarca, inclusiv prin activităţi de influenţare”, precizează într-un comunicat PET.

Această persoană a fost arestată în sudul Copenhagăi şi urmează să fie eliberată în urma unui interogatoriu, anunţă spionajul danez.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

PET subliniază că această arestare nu are legătură cu alegerile europene din weekendul trecut.

Ea are însă legătură cu dezvăluiri recente ale postului public danez de radio DR şi altor publicaţii europene partenere cu privire la Fundaţia rusă Pravfond, care operează de la Moscova şi este folosită în finanţarea unor operaţiuni în favoarea Rusiei.

Această fundaţie, susţinută de către autorităţile ruse, este suspectată de finanţarea unor proeiecte de dezinformare şi în apărarea suspecţilor de spionaj, potrivit unor documente dezvăluite de DR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.