O rachetă a căzut în apropietrea Ambasadei Statelor Unite, în noaptea de luni spre marţi, în Zona Verde ultrasecurizată din Bagdad, relatează AFP şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Racheta a căzut pe o casă nelocuită din Zona Verde şi nu a provocat victime, a anunţat armata irakiană marţi într-un comunicat.

Ea fost trasă dintr-un cartier din estul capitalei irakiene, potrivit aceleiaşi surse.

Acesta este al 28-lea atac de acest tip care vizează interese americane în decurs de şapte luni în Irak, care are un nou Guvern considerat capabil să ”reîncălzească” relaţiile cu Washingtonul, aflate la cel mai scăzut nivel în aceste luni.

”Racheta a cauzat pagube materiale, fără să facă victime”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor irakiene de securitate.

Atacul nu a fost revendicat - la fel ca toate cele dinainte care au vizat interese americane -, însă Statele Unite acuză cu regularitate facţiuni irakiene proiraniene că se află în spatele acestor tiruri.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a prezis că Statele unite urmează să fie ”expulzate” din Irak şi din Siria, două ţări în care Iranul şi-a extins în mod neîncetat influenţa prin intermediul aliaţilor săi politici şi paramilitari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.