O rachetă lansată în contextul confruntărilor dintre militanţii Hamas şi Israel a lovit vineri dimineaţă o staţiune egipteană la aproximativ 220 km de Fâşia Gaza vineri dimineaţă, a informat Al Qahera News din Egipt, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Racheta a lovit o unitate medicală din Taba, rănind cel puţin şase persoane, a informat Al Qahera TV. Un martor din Taba a confirmat că a auzit o explozie şi a văzut fum ridicându-se, dar Reuters nu a putut identifica imediat sursa exploziei.

Taba se află la graniţa Egiptului cu portul israelian de la Marea Roşie, Eilat. Armata israeliană a spus că este la curent cu un incident de securitate în afara graniţelor sale.

Hamas a anunţat miercuri că a vizat Eilat cu o rachetă, despre care armata israeliană a spus că a lovit o zonă periferică. Acest incident părea a fi atacul palestinian cu cea mai lungă rază de acţiune din Gaza.

Nu a existat nicio revendicare imediată a responsabilităţii după explozia de vineri dimineaţă.

Explozia de la Taba evidenţiază riscul cu care se confruntă Egiptul şi alte ţări din regiune, pe măsură ce luptele între Israel şi Hamas se intensifică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.