Armata ucraineană a anunţat că a suspendat-o pe una dintre purtătoarele sale de cuvânt, originară din Statele Unite, pentru comentarii care "nu au fost aprobate" de superiorii săi, relatează Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sergentul Sarah Ashton-Cirillo este suspendată cu efect imediat, în aşteptarea unei anchete", a anunţat pe X Comandamentul forţelor teritoriale de apărare ucrainene, criticând-o pentru "declaraţiile făcute în ultimele zile" care "nu au fost aprobate de Comandament".

Armata ucraineană a confirmat pe X că purtătoarea de cuvânt a fost "suspendată din funcţiile sale pe durata anchetei".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Nici forţele de apărare teritorială, nici armata nu au explicat care au fost declaraţiile.

Sarah Ashton-Cirillo s-a alăturat armatei ucrainene în martie 2022, la o lună după începerea invaziei ruseşti, şi a lucrat ca purtătoare de cuvânt pentru forţele de apărare teritorială, comunicând despre război unui public vorbitor de limbă engleză.

Ea găzduia două programe pe YouTube şi posta în mod regulat pe X (fostul Twitter), unde are aproape 160.000 de urmăritori.

Sarah Ashton-Cirillo, care nu vorbeşte ucraineană, transmite comunicarea oficială a autorităţilor, criticând în acelaşi timp, mai liber, acoperirea mediatică rusă.

La începutul lunii septembrie, Sarah Ashton-Cirillo, o femeie transgender, a fost descrisă ca fiind un "monstru" şi o "ruşine pentru poporul ucrainean" într-o emisiune de televiziune rusă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.