O femeie a atacat - cu un cutter - doi poliţişti care au intrat cu forţa în apartamentul ei, în urma unei solicitări, la Mülheim, unde autorităţile au anunţat că au găsit materiale legate de Statul Islamic, relatează Deutsche Welle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia, în vârstă de 53 de ani, i-a atacat pe cei doi poliţişti duminică dimineaţa, după ce aceştia au intrat în apartament.

Poliţiştii au fost sesizaţi că aceasta ar fi aruncat mobilă, inclusiv o lampă, scaune şi cărţi pe fereastră.

Ea a refuzat să le deschidă uşa, pe care poliţiştii au spart-o.

După ce au intrat în apartament, femeie, care purta văl, i-a atacat cu un cutter strigând "Allah Akbar" (Allah e mare).

Femeia a fost imobilizată. Poliţiştii au folosit spray cu piper şi au ameninţat-o că vor folosi arma din dotare.

Suspecta a fost uşor rănită, iar ulterior a fost condusă la o instituţie psihiatrică.

Niciunul dintre poliţişti nu a fost rănit.

IRITARE ÎN GERMANIA

În urma percheziţiei, poliţia a anunţat că a găsit steaguri care sugerează legături cu gruparea Statul Islamic.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că femeia, care s-a născut în Thuringia, s-a convertit la islamism.

Ea era deja cunoscută poliţiei, după o serie de incicente legate de islamismul extremist, potrivit acestei surse, care nu a oferit alte detalii.

Poliţia a găsit steaguri cu simboluri ale griupării Statul Islamic, a declarat marţi Marco Ueberbach, un purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Associated Press.

În ultimele luni, în Germania au avut loc o serie de atacuri legate de Statul Islamic sau revendicate de organizaţia jihadistă.

Gruparea a revendicat recent responsabilitatea unui atac cu un cuţit, la Hamburg, soldat cu moartea unui adolescent în vârstă de 16 ani.

În octombrie, un refugiat sirian, Jaber Albakr, s-a sinucis după ce a fost arestat pentru un presupus complot în vederea unui atentat cu bombă la Berlin.

În iulie, un tânăr azilant afgan a rănit mai multe persoane - cu un topor -, la bordul unui tren. În apartamentul acestuia a fost descoperit ulterior un steag al Statului Islamic.

Tot în iulie, un refugiat sirian s-a detonat la Ansbach.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.