O persoană a fost scoasă în viaţă, marţi, dintre dărâmăturile viaductului care s-a surpat în apropiere de oraşul Genova (nord) şi era transportată cu un elicopter la spital, potrivit Ansa, scrie The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ansa, care citează pompierii, cel puţin zece vehicule sunt implicate în surparea viaductului.

Imediat nu existau informaţii despre morţi sau răniţi.

O reprezentantă a poliţiei autostrăzii din Genova, Maria Luisa Catalano, a anunţat că se acţiona şi că ”nu ştim numărul de victime/răniţi încă”.

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a anunţat că  aproximativ 200 de pompieri acţionau la locul accidentului.

”Urmărim minut cu minut situaţia la podul surpat la Genova”, a anunţat el pe Twitter.

Podul asigură legătura între regiunile Lombardia şi Piemont, situate în nord, şi plajele din Liguria, iar principala autostradă asigură, către vest, legătura cu Franţa.

Autorităţile italiene au anunţat că cel puţin zece vehicule au fost implicate în surparea viaductului, în timpul unei furtuni violente în portul Genova.

Potrivit postului privat TG24, o porţiune de aproximativ 200 de metri a Podului Morandi s-a surpat marţi peste o zonă industrială, iar pompieri au declarat pentru The Associated Press că sunt îngrijoraţi cu privire la linii de gaze naturale.

Poliţia a precizat pe Twitter că surparea a avut loc în timpul unei furtuni violente, iar pompierii au anunţat că au fost implicate vehicule şi consideră că probabil există morţi.

În fotografii publicate de Ansa pe site, o gaură imensă departe două porţiuni ale autostrăzii.

În imagini filmate, un bărbat se aude strigând ”Oh, Doamne, oh, Doamne”.

În alte imagini apare un camion verde care s-a oprit pe pod la doar câţiva metri de hău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.