Un pompier a murit şi 19 persoane sunt date dispărute în Franţa şi în Italia, după ce o furtună a lovit zonele de frontieră dintre cele două ţări, cauzând inundaţii care au distrus drumuri şi clădiri, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furtuna Alex a lovit puternic mai multe sate din zona oraşului Nisa. Primarul Nisei, Christian Estrosi, a vizitat zona devastată de intemperii şi a declarat că este vorba de cele mai grave inundaţii înregistrate în zonă după mai mult de un secol.

“Drumurile şi aproximativ 100 de case au fost duse de ape sau distruse parţial”, a spus Estrosi.

În Franţa sunt dispărute cel puţin opt persoane, inclusiv doi pompieri care se aflau într-o maşină duse de apele unui râu.

În Italia, a murit cel puţin o persoană şi 11 oameni sunt daţi dispăruţi. Un pompier a murit după ce un copac a căzut pe el, în regiunea Valle d’Aosta. Trei persoane care călătoreau cu o camionetă au fost duşi de ape în Val Roya, la frontiera cu Franţa.

Şase germani care se aflau într-o drumeţie în provincia Cuneo sunt de asemenea dispăruţi.

Autorităţile din regiunea Piedmont au anunţar că s-au înregistrat precipitaţii record în Sambughetto, aproape de graniţa cu Elveţia. Autorităţile au cerut guvernului să declare stare de urgenţă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.