O persoană a fost ucisă şi cel puţin trei rănite într-un atac cu armă de foc, duminică, în partea veche a Ierusalimului, potrivit presei locale citate de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul, identificat de autorităţi ca membru al grupării militante palestiniene Hamas, a fost ucis de forţele de securitate israeliene.

Un civil împuşcat de el a murit la spital din cauza rănilor. Altul a fost rănit grav, iar doi poliţişti israelieni au fost de asemenea răniţi.

Ministrul securităţii interne, Omer Bar-Lev, a spus că atacatorul a folosit o armă semiautomată.

Atacul a avut loc în apropiere de o poartă a unui complex din Ierusalimul de Est care este deseori scena unor violenţe - locul în care se află moscheea Al-Aqsa, una dintre cele mai importante din Ierusalim.

Atacatorul a fost identificat drept Fadi Abu Shkhaydam, în vârstă de 42 de ani, din Ierusalimul de Est. Un purtător de cuvânt al Hamas a spus că el era membru în aripa politică a grupării.

Ministerul Securităţii Interne din Iasrael a spus că atacul pare să fi fost premeditat şi că incidentul a durat 32 sau 36 de secunde.

Bar-Lev a precizat că atacatorul ar fi încercat să treacă drept un evreu ortodox. El a adăugat: „A mers pe alei şi a tras destul. Din fericire, aleile erau aproape goale, pentru că, altfel, ar fi fost mai multe victime”.

De regulă, în Ierusalim, au loc atacuri cu arme albe, însă cele cu arme de foc sunt rare.

Prim-ministrul israelian Naftali Bennett a spus că a cerut forţelor de securitate să fie şi mai atente.

Israelul a ocupat Ierusalimul de Est după războiul din Orientul Mijlociu din 1967 şi consideră întreg oraşul ca fiind capitala sa, deşi acest lucru nu este recunoscut de mare parte din comunitatea internaţională.

Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala unui stat independent la care speră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.