Râuri şi fluvii au ieşit din matcă şi au inundat grădini, case şi străzi în provincia canadiană Québec (sud-est), unde 1.500 de persoane au fost evacuate începând de sâmbătă, iar 600 de militari au fost desfăşuraţi pe teren pentru a le veni în ajutor, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întreaga parte de est a Canadei este afectată, de mai multe zile, de inundaţii de primăvară, cauzate de precipitaţii puternice şi topirea zăpezii, iar creşterea temperaturii accelerează acest fenomen.

La vest de Ottawa, în comuna Pontiac din Quebec, inundaţiile s-au soldat cu o primă victimă, sâmbătă. O septuagenară a murit la volanul vehicului său, don cauză că nu a observat că podul pe care traversa de obicei a fost luat de ape.

PRECEDENT ÎN 2007

La Laval, o comună situată la nord de Montréal, unde peste 800 de reşedinţe sunt ameninţate de ape în zilele următoare, premierul provinciei Québec François Legault a efectuat o vizită, pentru a vedea situaţia pregătirilor.

El s-a declarat în favoarea unor măsuri care să-i determine pe riveranii din zonele inundate cu regularitate - aşadar indemnizaţi în mod regulat - să se mute.

”Trebuie să fim lucizi, dacă este necesar să obligăm oameni să de deplaseze, atunci este necesar să o facem”, a declarat el pentru presă.

Estul Canadei s-a confruntat în 2007 cu o primăvară cu cele mai grave inundaţii de o jumătate de secol.

Aceste inundaţii au provocat pagube importante şi evacuarea câtorva mii de persoane din Ontario în New Brunswick.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.