Una dintre ostaticele israeliene răpite de Hamas la 7 octombrie şi eliberate duminică, Elma Avraham, în vârstă de 84 de ani, ”se află într-o stare critică (...) din cauza unei grave lipse a îngrijirilor medicale cât timp a fost deţinută” de Hamas şi urmează să fie internată la terapie intensivă, din cauză că se află între viaţă şi moarte, anunţă directorul spitalului în care este internată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elma Avraham ”se află într-o stare critică. Ea este îngrijită la Urgenţe, din cauza unei lipse grave a îngrijirilor medicale în timpul deţinerii sale în aceste ultime săptămâni de către Hamas”, anunţă directorul Spitalului Soroka din Beer Şeva, în sudul Israelului, Shlomi Codish.

”Viaţa sa este în pericol şi va fi transferată la Terapie Intensivă, unde sperăm să o stabilizăm şi să-i îmbunătăţim starea”, a anunţat el.

RĂPITĂ DIN KIBUŢUL NAHAL OZ

Elma Avraham, o artistă, a fost răpită la 7 octombrie, dimineaţa, de către combatanţi Hamas care au intrat în casa sa, în kibuţul Nahal Oz, în timpul atacului sângeros în Israel.

Armata israeliană estimează că 240 de ostatici au fost răpiţi în acea zi şi duşi în Fâşia Gaza.

Potrivit fiului său, Uri Rawitz, cu care a discutat în acea dimineaţă, octogenara nu a reuşit să închidă uşa camerei securizate din casă.

Uri a primit apoi o fotografie în care mama sa apare pe o motocicletă, alături de altă ostatică, răpite de combatanţi înarmaţi.

Elma Avraham face parte din grupul de 17 ostatici, inclusiv 13 israelieni, eliberaţi duminică, după şapte săptămâni de captivitate, în a treia zi a armistiţiului în Războiul din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas.

Israelul a eliberat duminică, la rândul său, 39 de deţinuţi palestinieni.

Aceasta a fost a treia eliberare de ostatici israelieni şi străini în trei zile, în cadrul unui armistiţiu care a intrat în vigoare vineri şi care expiră în această luni seara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.