O navă de croazieră a deversat mii de litri de deşeuri alimentare lichide în zona Marii Bariere de Corali în august, conform unei anchete aflate în desfăşurare a Autorităţii Siguranţei Maritime Australiene, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firma Carnival, care deţine nava de croazieră P&O, a informat că deversare nu a fost intenţionată şi că a fost vorba de o cantitate de 7.000 litri.

Senatoarea Larissa Waters, membră a Partidului Verde şi presa locală susţin că a fost vorba de 27.000 de litri, făcând referire la un raport al Autorităţii Siguranţei Maritime australiene prezentat Senatului.

Nava P&O a deversat lichidul pe 26 august dar autorităţile au fost informate două zile mai târziu de către Carnival.

Nava a fost reţinută de autorităţi când s-a întors la Sydney la începutul lui septembrie. Carnival a fost nevoită să plătească o amendă de 1,5 milioane de dolari pentru a-şi recupera nava.

Marea Barieră de Corali, una dintre cele şapte minuni naturale ale lumii, este o zonă protejată şi face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Se întinde pe o arie de aproximativ 2.900 de kilometri de-a lungul coastei statului australian Queensland.

Oamenii de ştiinţă avertizează că reciful este pe moarte din cauza schimbărilor climatice, iar guvernul australian a alocat aproape 380 de milioane de dolari pentru a îmbunătăţi calitatea apei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.