O mică biserică ortodoxă rusă a ars de Paşte, la Paris, iar pista unui incendiu accidental era privilegiată, potrivit pompierilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interiorul Bisericii Sfântul Serafim de la Sarov, o clădire mică din lemn, situată în arondismentul al XV-lea, ”a fost distrus în înregime de foc” duminică seara, fără să provoace victime, precizează pompierii.

Alerta a fost dată de trei persoane.

Potrivit primelor elemente, ”credincioşi ar fi instalat pânze şi ar fi aprins lumânări în vederea pregătirii slujbei, iar apoi au ieşit din clădire”, a declarat AFP o sursă din cadrul poliţiei.

”Teza unui accident este privilegiată”, a precizat această sursă.

”Îmi exprim întreaga solidaritate cu credincioşii de la biserica ortodoxă Sfântul Serafim de la Sarov”, a scris duminică seara, pe Twtter, ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, însărcinat de asemenea cu Cultele.

Spre deosebire de catolici, ortodocşii sărbătotresc Paştele la 23-24 aprilie, în virtutea calendarului iulian.

După ce Rusia a invadat Ucraina, la 24 februarie, mai multe locuri asociate cu Rusia au fost vandalizate.

Originea incendiului era necunoscută imediat, au anunţat pompieri, care au cerut o anchetă a Laboratorulu iPrefecturi de Poliţie a Parisului.

Principalele lăcaşuri de cult ortodox din Paris sunt Catedrala Sfântul Aleksandr Nevski, în arondismentul al VIII-lea, şi Catedrala Sfinta Treime, pe malul Senei, în apropiere de Turnul Eiffel, în arondsmentul al VII-lea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.