O “mare parte a reţelei” aflată în spatele atacului de luni, de la Manchester, a fost arestată, a declarat şeful diviziei de contraterorism din cadrul Poliţiei din Londra, Mark Rowley, citat de The Guardian. El nu a exclus, însă, posibilitatea să fie făcute noi arestări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialul a declarat că se aşteaptă ca membrii reţelei să fie inculpaţi în curând. “Vor fi procese”, a adăugat el.

Rowley a precizat că poliţia a revizuit măsurile de securitate la peste 1.300 de evenimente din ţară şi a cerut publicului să iasă, aşa cum a planificat, în weekendul prelungit ce urmează.

Opt persoane se află în arest preventiv în cadrul anchetei cu privire la acest atentat sinucigaş revendicat de gruparea Statul Islamic, comis de către britanicul de origine libiană Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani.

Nivelul alertei teroriste a fost ridicat la maximum în ţară după atentatul revendicat de Statul Islamic, care a ameninţat cu alte atacuri. Gruparea jihadistă, care pierde teren în Siria şi Irak, şi-a multiplicat în ultimele luni atentatele în Europa.

Securitatea se află de-acum în centrul campaniei electorale pentru alegerile din 8 iunie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.