O înregistrare video furnizată agenţiei de de presă Reuters, publicată mai întâi pe Telegram, pare să surprindă prăbuşirea miercuri în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, a unui avion privat de tip Embraer Legacy, la bordul căruia se aflau zece persoane, inclusiv Evgheni Prigojin, şeful grupării paramilitare ruse Wagner, potrivit autorităţilor ruse. Moartea acestuia se află în centrul multor întrebări. A fost un atentat sau un accident?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste imagini nu au putut fi autentificate, pentru moment.

Aeronava s-a prăbuşit miercuri în apropiere de satul Kujenkino, în regiunea Tver, la nord-vest de Moscova, iar nicio persoană de la bord nu a supravieţuit.

Prezenţa şefului grupării paramilitare ruse Wagner la bord a fost confirmată miercuri seara de către autorităţile ruse. La bord se aflau mai mulţi colaboratori de-ai săi de rang înalt.

Înregistrarea video surprinde avionul în cădere liberă.

Din avion iese fum.

Alte înregistrări video surprind fragmente în flăcîri pe un câmp, la locul accidentului.

Imagini ale prăbuşirii au fost difuzate de publicaţia Ostrojno Novosti şi pe diverse canale pe Telegram.

Ele au fost făcute de locuitori care au asistat în timp real la prăbuşire.

Potrivit unor date de urmărire ale zborurilor ale site-ului FlightRadar24, transponderele nu au mai trrimis date către ora 18.13.

Aceste date nu arată o coborâre abruptă înainte ca avionul să înceteze să mai transmită date deasupra regiunii Tver.

Destinaţia avionlui este neclară, potrivit datelor de urmărire, însă autorităţile ruse au anunţat că avionul se înfrepta către Sankt Petersburg.

”La bord se aflau zece persoane, inclusiv trei membri ai echipajului. Potrivit primelor informaţii, toate persoanele de la bord au murit”, a anunţat pe Telegram Ministerul rus al Situaţiilor de Urgenţă.

”Ministerul rus al Situaţiilor de urgenţă desfăşoară operaţiuni de căutare”, anunţa instituţia.

Un reprezentant al serviciilor de salvare, citat de agenţia RIA Novosti, a anunţat că la locul prăbuşirii s-au găsit corpurile a opt persoane.

Agenţia oficială rusă de presă Tass scria că s-au recuperat şapte cadavre.

O anchetă a fost deschisă cu privire la ”încălcarea regulilor de securitate ale transportului aerian”.

”O echipă de anchetatori a fost trimisă la faţa locului (...) pentru a stabili cauzele accidentului”, a anunţat într-un comunicat Comitetul rus de anchetă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.