Poliţia din Ohio a făcut publice imaginile filmate cu camera de corp care arată cum un poliţist împuşcă mortal o femeie de culoare, însărcinată, care se afla la volanul unei maşini într-o parcare, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ta'Kiya Young, în vârstă de 21 de ani, a murit la 24 august, după ce a fost împuşcată în timp ce se afla în maşină în faţa unui magazin Kroger din Blendon Township, o suburbie a oraşului Columbus din Ohio. Imaginile arată cum agenţii încearcă să o interogheze pentru un presupus furt din magazin.

În înregistrarea video dată publicităţii vineri, un poliţist care se afla în faţa maşinii ei este văzut trăgând direct spre ea, în timp ce aceasta părea să se îndrepte în direcţia lui.

Înregistrarea video îi arată pe cei doi poliţişti interacţionând cu tânăra timp de circa un minut înainte de a se auzi un foc de armă. Unul dintre agenţi stă în faţa uşii ei şi spunându-i în mod repetat să "iasă din maşină".

"Pentru ce?", răspunde ea de două ori, adăugând: "Nu am de gând să fac asta".

Unul dintre agenţii care este în faţa maşinii are mâna stângă pe capotă, iar arma scoasă o ţine în cealaltă mână.

"Ai de gând să mă împuşti?", spune Ta'Kiya Young cu câteva momente înainte de a se trage singurul foc de armă, în timp ce poliţistul se îndepărtează rapid din calea maşinii.

Agenţii se văd apoi cum sparg geamul maşinii după ce vehiculul se rostogoleşte şi se izbeşte de zidul de cărămidă de lângă intrarea în magazin. Agenţii spun că au încercat să-i acorde ajutor medical, dar nici femeia însărcinată, care era deja mamă a doi copii, şi nici copilul ei nenăscut nu au supravieţuit.

"Aceasta a fost o tragedie. Familia doamnei Young este, de înţeles, foarte supărată şi îndurerată", a declarat vineri, într-un comunicat, şeful poliţiei din Blendon, John Belford. "Deşi niciunul dintre noi nu poate înţelege pe deplin profunzimea durerii lor, cu toţii îi putem pomeni în rugăciunile noastre şi le putem oferi timpul şi spaţiul necesar pentru a face faţă acestei răsturnări de situaţie sfâşietoare", a transmis şeful poliţiei.

Ambii agenţi, care nu au fost identificaţi, se aflau în parcare pentru un apel care nu avea nicio legătură cu acest caz. Amândoi au fost plasaţi în concediu administrativ.

Cel care care stătea la geamul maşinii s-a întors la serviciu, dar cel care a tras focul de armă rămâne în concediu.

Înregistrarea video a fost vizionată de familia victimei înainte de a fi publicată vineri. Familia a transmis că incidentul "este în mod clar un act criminal", iar tragedia era "evitabilă".

Departamentul de poliţie din Blendon Township a cerut Biroului de Investigaţii Penale al Procurorului General din Ohio să investigheze incidentul.

Ta'Kiya Young era mama a doi băieţi, de şase şi trei ani. Familia ei spune că urma să nască în noiembrie.

Magazinul alimentar unde a avut loc incidentul a fost închis temporar vineri, potrivit ziarului The Columbus Dispatch.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.