O incursiune rusă în Ucraina, indiferent de amploarea acesteia, ar fi ”un dezastru pentru lume”, apreciază joi premierul britanic Boris Johnson, care îndeamnă, la fel ca Statele Unite şi Uniunea Europeană (UE), la negocieri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Să nu aveţi nicio îndoială. Dacă Rusia lansează o incursiune în Ucraina, indiferent de forma sau anvergura acesteia, cred că ar fi un dezastru nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru Rusia”. Ar fi un dezastru pentru lume”, a declarat presei şeful Guvernului britanic.

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock a avertizat Rusia, la rândul său, că orice nouă manifestare de agresivitate va avea consecinţe grave, în contextul unor tensiuni tot mai puternice cu Occidentul, de teama unei invazii ruse în Ucraina.

”Noi îndemnăm Rusia să ia măsuri de dezescaladare”, a îndemnat Annalena Baerbock într-o conferinţă de presă comună cu omologul său american Antony Blinken.

”Orice nouă poziţie agresivă, orice nouă agresiune va avea consecinţe grave”, a avertizat ea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.