Gruparea kurdă Şoimii Libertăţii (TAK), afiliată PKK, a revendicat joi, într-un comunicat publicat pe internet, atacul sinucigaş de duminică de la Ankara, soldat cu 37 de morţi şi 125 de răniţi, şi a subliniat că pierderile civile sunt inevitabile, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mişcarea a descris atentatul cu maşină-capcană drept “o răzbunare” pentru operaţiunile armatei în sud-estul Turciei, zonă cu populaţie majoritar kurdă. Sute de civili, soldaţi şi militanţi au fost ucişi în raidurile lansate din iula iunie.

TAK a revendicat anterior şi atentatul de luna trecută, tot de la Ankara, soldat cu 29 de morţi.

Gruparea militantă s-a desprins din Partidul Muncitorilo din Kurdistan (PKK), dar experţii şi analiştii pe probleme de securitate spun că cele două mişcării au în continuare legături.

O maşină-capcană a fost detonată duminică seară într-o zonă aglomerată din Ankara, la câteva sute de metri de Ministerul Justiţiei şi de cel de Interne, de un tribunal important şi de fostul birou al premierului.

Cel puţin 37 de oameni au fost ucişi, iar alţi 125 au fost răniţi în atac.

Premierul turc Ahmet Davutoglu a spus luni că autorităţile au obţinut date “foarte serioase şi aproape sigure” care indică faptul că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) se află în spatele exploziei.

Anterior, autorităţile turce au dezvăluit că au identificat doi kamikaze care au comis atacul. Este vorba de o femeie de etnie kurdă şi de un bărbat turc, ambii cu legături cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan, PKK.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.