O glumă a unei clinici veterinare ruse, care oferă ”castrarea” soţilor infideli, nu a fost ”gustată” de cătrei doi locuitori din Sankt Petersburg (nord-vest), care au sesizat serviciul federal rus împotriva monopolului (FAS) din oraş, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Promoţie la castrări: un motan 1.000 de ruble, (sterilizarea unei) pisici 2.500 de ruble - gratuit pentru un soţ infidel”, propune clinica pe un afiş.

Acest afiş, pus în apropierea unei staţii de metrou, a indignat doi locuitori din al doilea cel mai important din Rusia, care au depus plângere, a declarat AFP o purtătoare a filialei locale a FAS, Marina Nerinovskaia.

În Rusia, serviciul federal antimonopol este însărcinat cu controlul publicităţii.

”La 31 mai, am primit două plângeri de la locuitori din Sankt Petersburg cu privire la această publicitate, pe care o consideră obscenă”, a precizat ea, adăugând că unii o denunţă drept o ”discriminare sexistă” şi ”ruina valorilor familiale”.

”Această publicitate este umilitoare şi provoacă o discriminare sexistă cu scopul de a slăbi încrederea în oameni. După mine, ea îndeamnă la violenţă, cruzime şi ruinează afacerile familiale”, denunţă unul dintre locuitorii nemulţumiţi, citat într-un comunicat de serviciul antimonopol.

”Plângerile urmează să fie examinate”, iar ”rezultatul publicat”, se mai arată în comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.