Două persoane au fost ucise - o femeie în vârstă de 39 de ani şi un profesor universitar în vârstă de 42 de ani - , iar o adolescentă se afla în stare gravă joi, după ce un student, în vârstă de 32 de ani, a deschis focul într-o casă, iar apoi într-un spital, la Rotterdam (sud-vest), anunţă într-o conferinţă de presă poliţia olandeză, relatează AFP şi BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a anunţat anterior că mai multe persoane au fost ucise, însă nu a prezentat un bilanţ.

Bărbatul, care a fost arestat, pare să fi acţionat singur, din motive încă necunoscute, a declarat şeful procuraturii olandeze în conferinţa de presă.

Suspectul era student la Centrul Medical Universitar Erasmus, unde s-au tras focuri de armă, anunţă poliţia.

Două incendii au izbucnit în cele două locuri ale atacurilor, dar au fost stinse.

O femeie în vârstă de 39 de ani şi un profesor în vârstă de 42 de ani de la universitatea Erasmus au fost ucişi în cele două locuri ale atacului, a anunţat poliţia.

Şeful Poliţiei din Rotterdam, Fred Westerbeke, a anunţat în conferinţa de presă că fiica în vârstă de 14 ani a femeii ucise a fost împuşcată şi rănită grav.

ŢINUTĂ DE LUPTĂ

Unităţi de elită ale poliţiei au pătruns în spital, în căutarea suspectului, înarmat cu armă de mână, au anunţat autorităile.

Imagini de la faţa locului surprindeau persoane ieşind din spital, inclusiv medici, în timp ce poliţişti purtând veste natiglonţ intrau.

Elicoptere ale poliţiei survolau zona.

Medici în halate albe trabnsportaut pacienţi pe tărgi şi în scaune cu rotile.

Poliţia a anunţat că suspectul purta haine ”de luptă”, că era înalt, brunet şi avea unrucsac în spate.

PANICĂ

”A avut loc, mai întâi, un atac armat la etajul patru. S-au tras patru sau cinci focuri. Apoi un cocteil Molotov a fost aruncat în centrul educativ”, a declarat sub protecţia anonimatului un student la medicină, citat de postul de televiziune RTL.

”Au fost multă panică şi ţipete. Eu nu am auzit niciun foc de armă. Doar panică”, a declarat alt martor ocular, citat de postul public NOS.

Rotterdamul este adesea teatrul unor atacuri armate atribuite în general unor reglări de conturi îngtre ganguri de droguri rivale.

În 2019, trei persoane au fost ucise prin împuşcare, într-un tramvai, la Utrecht, declanşând o vastă urmărire.

În 2011, Olanda a fost şocată după ce Tristan van der Vlis, în vârstă de 24 de ani, a ucis şase persoane şi a rănit alte zece într-un centru comercial aglomerat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.