O pacientă daneză în vâstă de 60 de ani care a murit din cauza unor cheaguri de sânge, după ce a fost vaccinată cu vaccinul împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, avea simptome ”foarte neobişnuite”, potrivit Agenţiei deneză a medicamentului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia avea un număr mic de trombocite şi cheaguri de sânge în vase sangvine mici şi mari şi prezenta sângerări, a anunţat duminică agenţia.

Mai multe ţări europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca-Oxford în urma unor cazuri de tromboză sau embolie pulmonară, semnalate la persoane vaccinate - dintre care unele au murit.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi că nu a stabilit vreo legătură între cazurile semnalate de tromboză şi vaccinul laboratorului britanico-suedez.

Tulburări de coagulare a sângelui nu fac parte din efectele secundare recunoscute, a precizat joi EMA, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmatvineri această afirmaţie.

AstraZeneca a anunţat duminică faptul că a nu a găst vreo probă a unui risc sporit de tulburări de coagulare a sângelui, după administrarea vaccinului său împotriva covid-19, în urma unui studiu asupra a 17 milioane de persoane vaccinate în regatul Unit şi în Uniunea Europeană (UE).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.