O femeie a fost condamnată la opt zile de închisoare de către un tribunal rus, din cauză că a scris ”Nu războiului” pe buletinul de vot în alegerile prezidenţiale, care au condus la realegerea lui Vladimir Putin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această femeie ”a luat un buletin de vot şi a scris «Nu războiului» pe verso, cu un marcăr roşu, după care a introdus buletinul în urnă”, a anunţat miercuri într-un comunicat tribunalul districtului Dzerjinsk din Sant Petersburg, al doilea cel mai important oraş rus.

Tribunalul a stabilit că, în acest fel, inculpata a ”degradat proprietatea statului şi discreditat forţele armate ruse” şi a condamnat-o la plata unei amenzi în valoare de 40.000 de ruble (aproximativ 400 de euro) şi opt zile de detenţie administrativă.

Vladimir Putin a fost reales duminică cu un scor foarte mare, denunţat ca ”fără legătură cu realitatea” de ccătre opoziţia în exil.

Susţinătorii opoziţiei au reuşit să se arate, adunându-se în acelaţi moment, duminică, la pâînz, la secţiile de votare, ceea ce a condus la formarea unor cozi lungi în anumite locuri, inclusiv în faţa amabsadelor Rusiei în străinătate.

Alţii şi-au invalidat buletinul de vot scriind pe el numele opozantului Aleksei Navalnîi, mort în închisoare în februarie.

Potrivit ONG-ului OVD-Info, specializat în urmărirea represiunii, 119 persoane au fost arestate în urma unor acţiuni de protest în alegerile prezidenţiale din weekend.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.