O fată în vârstă de 10 ani a fost salvată după ce a petrecut o noapte pierdută şi singură, în frig, în munţii Cascade, în apropiere de Seattle, statul Washington, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Shunghla Mashwani s-a despărţit de familie în timpul unei vizite în valea Cle Elum, la sfârşitul săptămânii trecute. Ea a fost găsit a doua zi după căutări masive şi operaţiuni de salvare desfăşurate de echipe din întreg statul Washington.

Oficialii afirmă că ea a dormit între doi copaci pentru a se încălzi, în condiţiile în care temperaturile au coborât până la 3 grade Celsius.

Shunghla, care a ajuns în SUA din ţara natală Afganistan în urmă cu doi ani, purta doar un tricou şi blugi când a dispărut.

Acest ”copil extraordinar de rezistent” a suferit doar câteva zgârieturi minore, a declarat pentru BBC adjunctul şerifului din Kittitas County, Chris Whitsett.

Căutările au început după ce proprietarul unei cabane a observat un grup de adulţi care o căuta pe faţă într-o zonă izolată, fără semnal la telefonul mobil, şi le-a oferit telefonul său prin satelit ca să contacteze autorităţile.

Peste o sută de persoane, majoritatea voluntari, au plecat în căutare care a continuat şi noaptea şi a implicat două elicoptere.

”Mă gândeam să îl găsesc pe tata şi să continuu să merg prin pădure pentru a-l găsi pe tata”, a declarat Shunghla pentru KING-News, explicând că a mers în josul unui râu după ce s-a pierdut.

Biroul şerifului din Kittitas County a apreciat, într-o postare pe Facebook, instinctele de supravieţuire ale fetei.

”A spus că ştia că trebuie să urmeze râul. S-a dovedit a fi un copil de zece cu multe resurse şi rezilient”, a arătat departamentul.

A doua zi, doi participanţi la căutări au găsit-o şi a chemat o barcă pentru a o duce dincolo de râul Cle Elum la familia sa.

Familia a declarat oficialilor că petrec mult timp în munţii Cascade întrucât acest lucru le aminteşte de Afganistan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.