O fanfară militară libiană l-a întâmpinat, în Benghazi, pe Boris Johnson cu o interpretare şovăielnică a imnului naţional britanic, ceea ce a provocat ironii pe reţelele de socializare, scrie independent.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Neglijenta interpretare a reprezentat un moment frivol înaintea discuţiilor oficiale dintre ministrul de Externe al Marii Britanii şi Khalifa Haftar, comandatul armatei libiene.

Reacţia lui Johnson nu a fost suprinsă de camerele de filmare, însă fanfara a fost ţinta glumelor după ce înregistrarea video a fost publicată pe platformele de social media.

Istoricul scoţian Niall Ferguson a ironizat momentul spunând că a ”captat minunat spiritul” lui Johnson, care a fost la rândul său acuzat că a făcut de râs Marea Britanie peste hotare.

Boris Johnson a ajuns în oraşul libian la începutul acestei săptămâni, unde le-a cerut liderilor ţării să restabilească pacea şi stabilitatea.

El a spus că ”serveşte intereselor Marii Britanii” ca Libia să fie o ţară sigură şi stabilă şi că asta ar face ca ea să fie mai bine pregătită să facă faţă ameninţărilor teroriste şi provocării pe care o reprezintă migraţia.

La începutul acestei săptămâni, Johnson a anunţat că Londra va aloca peste 9 milioane de lire sterlline pentru a sprijini Libia să se stabilizeze.

Aceasta a fost prima vizită a unui ministru britanic în Benghazi după înlăturarea lui Muammar Gaddafi în 2011 şi prima dată când ministrul de Externe se întâlneşte cu mareşalul Haftar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.