O extindere a războiului între Israel şi Hamas din Fâşia Gaza este ”de-acum inevitabilă”, apreciază vineri ministrul iranian de Externe Hossein Amir-Abdollahian, un aliat al mişcării islamiste palestiniene, în contextul unor temeri cu privire la o escaladare regională a conflictului israelono-palestinian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cauza intensităţii tor mai mari a războiului împotriva locuitorilor civili ai (Fâşiei) gaza, expansiunea câmpului războiului a devenit de-acum inevitabilă”, a declarat şeful diplomaţiei iraniene într-o convorbire la telefon cu omologul său din Qatar, şeicul Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani, potrivit site-ului ministerului.

Iranul, un aliat al Hamas şi inamicul jurat al Israelului a salutat ”succesul” atacului de la 7 octombrie, însă a negat orice implicare a Republicii islamice în pregătirea şi desfăşurarea acestuia.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi consideră că Iranul are ”datoria de a susţine grupurile rezistenţei”, adică grupările armate care luptă împotriva Israelului.

Însă el subliniază că aceste grupări acţionează în mod independent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.