O tânără din Belgia, în vârstă de 36 de ani, care suferea de un cancer incurabil, a decis să recurgă la moartea asistată. Cu toate acestea, eutanasia ei nu a decurs conform planului, relatează La Libre Belgique.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În decembrie 2021, Alexina, o femeie de 35 de ani din Oupéy, a mers la spital pentru a afla mai multe despre cancerul care o afecta. Verdictul medicilor a fost clar: cancerul ei este incurabil şi mai are doar un an de trăit.

Starea acestei mame, care avea o fiică de 15 ani, se deteriora brusc. Pe 29 martie 2022, în urma unor consultări cu familia, cu cele două asistente care o îngrijeau la domiciliu şi cu medicul ei, s-a decis să-i fie uşurată suferinţa. Din punctul lor de vedere, eutanasia era singura modalitate de a-i curma durerea.

Însă când medicul a ajuns la domiciliul pacientei cu echipamentul său, eutanasia nu a avut loc aşa cum era prevăzut, a relatat Sudinfo. Medicul de familie nu a luat cantitatea potrivită de produse şi de aceea, cu ajutorul unei perne, îngrijitoarele au pus capăt vieţii pacientei.

Cu două zile înainte de înmormântarea femeii, o persoană a informat procuratura despre acest fapt, care i-a fost relatat de una dintre cele două asistente medicale prezente în timpul eutanasiei.

Medicul legist care a examinat cadavrul a observat într-adevăr urme de sufocare pe faţa victimei atunci când a întocmit raportul.

Ca urmare, a fost depusă o plângere la procuratura din Liège. Partenerul şi fiica Alexinei au demarat o acţiune civilă împotriva medicului de familie şi a celor două asistente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.