Trăirea rutei migranţilor în Europa este obiectivul unei emisiuni de reality-show ce vrea să urmărească şase polonezi care refac periplul refugiaţilor, potrivit NBC News, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei vor pleca din Germania către o tabără de refugiaţi în Kurdistanul irakian.

Emisiunea "Go back to Where You Came From" (”Du-te înapoi de unde-ai venit”) anunţă că-i va face ”să trăiescă la fel ca refugiaţii şi cu refugiaţii” timp de aproape o lună, potrivit unui comunicat al postului privat de televiziune TVN.

Candidaţii vor traversa Austria, Ungaria, Serbia şi vor ajunge în Grecia, unde vor lua o ambarcaţiune pentru a traversa Marea Mediteraneeană.

Acest tip de program nu este o premieră, întrucât el a fost calchiat pe o emisiune australiană difuzată din 2011 în 2015.

Pentru a trăi această aventură, candidaţii vor avea paşaport, un pic de bani şiun telefon mobil.

Acuzată că profită de suferinţa migranţilor pentru a face bani, producţia s-a apărat. Ea consideră că nu este un reality-show, co un documentar.

Bogdan Czaja, un programator la TVN, doreşte să contribuie la dezbaterea pe tema migraţiei. ”Suntem conştienţi că acesta este un subiect politic şi controversat”, a declarat Czaja pentru publicaţia poloneză Press.

Un sondaj recent, din iunie 2018, realizat de Centru de cercetare a opiniei publice poloneze, a relevat că 5% dintre polonezi cred că refugiaţi care fug din calea războiului ar trebui să poată să se instaleze în Polonia. În 2015, 14% dintre polonezi erau de această părere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.