O echipă de ştiri de la o televiziune din Chicago care relata despre o serie de jafuri a ajuns să fie jefuită la rândul ei după ce a fost acostată sub ameninţarea armei de trei bărbaţi înarmaţi care purtau măşti de schi, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Postul de limbă spaniolă Univision Chicago a declarat că un reporter şi un operator aveau o filmare, cu puţin înainte de ora 5 dimineaţa, luni, în cartierul West Town din Chicago, când trei bărbaţi mascaţi care purtau arme de foc i-au jefuit, luându-le camera de luat vederi şi alte obiecte.

"Au fost ameninţaţi cu arme de foc şi jefuiţi. În principal au fost obiecte personale şi au luat o cameră de filmat", a declarat Luis Godinez, vicepreşedinte al departamentului de ştiri al Univision Chicago, citat de Chicago Tribune.

Godinez a declarat că echipa de ştiri filma un reportaj despre jafurile din comunitatea West Town, care urma să fie difuzat la ştirile dimineţii. El a spus că imaginile filmate se află în camera furată, iar transmisiunea nu a mai ajuns niciodată să fie făcută în direct.

Poliţia din Chicago a identificat victimele ca fiind un bărbat de 28 de ani şi un bărbat de 42 de ani. Poliţia spune că cei doi se aflau afară când trei bărbaţi au venit cu un sedan gri şi cu un SUV negru. După ce hoţii înarmaţi şi-au însuşit obiectele de la echipa de ştiri, au fugit cu vehiculele lor.



Nu au fost raportate victime şi nimeni nu a fost reţinut, a declarat poliţia.

Godinez a spus că Univision Chicago, filiala locală a companiei internaţionale de media TelevisaUnivision, nu va dezvălui numele reporterului şi operatorului pentru a le proteja intimitatea. "Ei sunt bine şi lucrăm împreună ca o echipă", a spus reprezentantul televiziunii.

Episodul a fost al doilea jaf din această lună în care a fost implicată o echipă de ştiri din Chicago, după ce un operator de la WLS-TV a fost agresat şi jefuit pe 8 august în timp ce se pregătea să filmeze o conferinţă de presă în după-amiaza unei zile lucrătoare în West Side din Chicago.

Aceste jafuri au determinat Asociaţia Naţională a Angajaţilor şi Tehnicienilor din Radio şi Televiziune, care reprezintă operatorii de televiziune din Chicago, să avertizeze cu privire la ameninţările tot mai mari la adresa siguranţei celor care acoperă ştirile.

"Cameramanii şi reporterii noştri de ştiri oferă un serviciu public foarte important pentru a ne ţine comunitatea informată. Ne-am angajat să ne asigurăm că siguranţa lor este pe primul loc", a declarat Raza Siddiqui, preşedintele localului sindical, într-un comunicat.

Siddiqui a declarat pentru Chicago Sun-Times că unele dintre posturile de ştiri afiliate la sindicat au planificat să ia măsuri suplimentare de siguranţă, inclusiv să desemneze agenţi de securitate pentru unele echipe de televiziune.

El a spus că sindicatul organizează o întâlnire pe tema siguranţei pentru ca membrii să "îşi exprime unele dintre îngrijorările pe care le pot avea când sunt pe stradă" şi să stabilească ce poate face sindicatul pentru a oferi sprijin membrilor săi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.