O violentă detonare a fost auzită miercuri la przânz, la Paris şi în regiunea Île-de-France, care le-a provocat îngrijorare şi întrebări multor parizieni, iar Prefectura Poliţiei Parisului a anunţat pe Twitter că a fost vorba despre un avion de vânătoare care a depăşit pragul vitezei sunetului în timp ce trecea deasupra capitalei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele aeriene franceze au confirmat intervenţia unui avion de tip Rafale în ajutorul unei aeronave cu care a pierdut contactul.

”În cadrul unei misiuni de interceptare, avionul a depăşit pragul vitezei sunetului”, a anunţat ministrul Armatelor Florence Parly, aflată într-o vizită la Riga, capitala Letoniei, citată într-un mesaj pe Twitter de o jurnalistă de la postul TF1.

Prefectura Poliţiei Parisului i-a îndemnat pe parizieni la calm şi le-a cerut să nu blocheze liniile telefonice de urgenţă.

”Acest tip de misiune are loc atunci când un avion intră în mod voit sau nevoit într-un spaţiu aerian reglementat”, a precizat într-un mesajpostat pe Twitter jurnalista.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.