O delegaţie din Arabia Saudită, condusă de către Nayef al-Sudairi, numit recent ambasadorul regatului în Palestina, a sosit marţi la Ierihon, în Cisiordania ocupată, declară guvernatorul interimar al oraşului, Yousra Sweiti, AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este prima vizită a unei delegaţii oficiale saudite în Cisiordania de la Acordurile de Pace israeliano-palestiniene de la Oslo, în septembrie 1993, care au permis înfiinţarea Autorităţii Palestiniene (AP).

Ea intervine pe fondul unei apropieri fără precedent între Arabia Saudită şi Israel, de care Palestina este îngrijorată.

”Ambasadorul Arabiei Saudite a intrat în zona palestiniană”, a confirmat AFP directorul general al Frontierelor Autorităţii Palestiniene Nazmi Mouhanna.

Ambasadrul nerezident Nayef al-Sudairi, cu baza la Amman, în Iordania, îşi prezintă scrisorile de acreditare preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas în cadrul unei întâlniri la Ramallah.

Delegaţia saudită a fost primită la sediul Ministerului de Externe de către ministrul palestinian de Externe Riyad al-Maliki.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.