O delegaţie diplomatică nord-coreeană vizitează China pentru discuţii privind consolidarea cooperării, a declarat sâmbătă presa de stat nord-coreeană, în timp ce Phenianul îşi deschide prudent graniţele şi reia comerţul cu vecinii săi după pandemia de COVID-19, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viceministrul nord-coreean al afacerilor externe Pak Myong Ho şi omologul său Sun Weidong au discutat vineri despre stimularea cooperării strategice şi a relaţiilor bilaterale, a precizat agenţia oficială nord-coreeană KCNA într-un comunicat, fără a oferi detalii.

Referirile la oficialii nord-coreeni care merg în China pentru a discuta în mod public probleme politice au fost rare din ianuarie 2020, când Coreea de Nord şi-a închis graniţele pentru a limita răspândirea COVID.

Călătoria liderului nord-coreean Kim Jong Un pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, în septembrie, a fost prima sa vizită în străinătate de dinainte de pandemie. De atunci, Coreea de Nord şi Rusia sunt suspectate că şi-au intensificat cooperarea militară, iar Phenianul şi-a lansat de curând primul satelit de spionaj, probabil cu sprijinul Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.