O curte de apel din San Francisco a autorizat o aplicare limitată a celei de a treia versiuni a decretului antiimigraţie al preşedintelui republican Donald Trump, ca răspuns la o moţiune a Guvernului american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moţiunea depusă de administraţia Trump împotriva hotărârilor mai multor tribunale de primă instanţă care au suspendat aplicarea noului text este ”parţial acordată, parţial respinsă”, scrie Curtea de Apel al celui de-al Nouălea District.

Decretul este menţinut în parte în cazul ”străinilor care pot să demonstreze o relaţie autentică cu o persoană sau o entitate în Statele Unite”.

Bunicii, strănepoţii, cumnaţii, cumnatele, unchii şi mătuşile, nepoţii, nepoatele şi verii sunt scutiţi de decretul imigraţiei american.

În ceea ce priveşte relaţiile cu o entitate, de exemplu o universitate sau un angajator, ele trebuie să fie ”formale şi documentate”, se subliniază în hotărârea Curţii de Apel, pentru a se cere intrarea în Statele Unite.

Preşedintele american a semnat pe 25 septembrie al treilea decret care interzice în mod permanent trecerea frontierelor americane cetăţenilor din şapte ţări - Yemen, Siria, Libia, Iran, Somalia, Coreea de Nord şi Ciad.

În mod punitiv, noul decret suspendă totodată intrarea în Statele Unite a reprezentanţilor Guvernului venezuelean.

În urmă cu aproape o lună, judecători federali din Maryland şi Hawaii au suspendat în mare parte aplicarea decretului.

Donald Trump susţine că decretele sale împotriva imigraţiei au ca obiectiv să consolideze securitatea naţională şi să lupte împotriva terorismului.

Criticii săi îi reproşează, din contră, că ţintesc în mod discriminatoriu zeci de milioane de musulmani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.