O nouă statuie a Melaniei Trump a fost dezvelită în Slovenia natală, în locul celei originale, incendiate în iulie, pentru a aminti originea străină a soţiei preşedintelui american Donald trump - care luptă împotriva imigraşiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mărime naturală şi plasată pe trunchiul unui copac, în mijlocul unui câmp, în apropiere de Sevnica, un oraş din estul Slovaciei, unde Melania Trump şi-a petrecut copilăria, lucrarea din bronz o prezintă salutând cu mâna, un gest inspirat de poza cuplului prezidenţial la învestirea lui Donald Trump în 2017.

Această caricatură a fost comandată de către un artist american, Brad Downey, care a vrut să facă o ”non-mişcare de contrapropagandă”.

Brad Downey a explicat că vrea să critice astfel politica locatarului Casei Albe, amintind că propria sa soţie, născută Melania Knavs - în Iugoslavia - este o imigrantă.

El a comandat anul trecut o primă statuie, care înfăţişeză fostul manechin în celebra rochie albastră, unui artixan sloven, Ales Zupevc, năsuct în acelaşi an şi în acelaţi spital ca Prima Doamnă americană.

Sculptată grosolan cu un ferăstrău cu lanţ, în trunchiul unui copac, şi comparată rapid pe plan local cu o sperietoare de păsări, statuia a fost incendiată vara trecută.

Brad Downey a comandat această copie, realizată într-un material mai solid şi monocronă, cu ajutorul unui mulaj al originalului.

Persoanele prezente la dezvelirea celei de a doua statui a Primei Doamne Melania Trump au apreciat "Melania cake", produs de o brutărie din Sevnica, o delicatese care face parte, între altele, dintr-o gamă de produse slovene consacrate copiilor din ţară ce include ”mierea Melania” şi ”papuci Melania”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.