Unele state americane se pregătesc să înceapă vaccinarea adolescenţilor de 12-15 ani cu vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer/BioNTech, în urma avizului în unanimitate dat de o comisie consultativă privind practicile de imunizare a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) al Statelor Unite, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din SUA a autorizat, luni, vaccinarea copiilor de 12-15 ani, spre uşurarea părinţilor nerăbdători să-şi vadă copiii din nou la şcoală şi în tabere de vară, iar decizia comisiei CDC este un pas important, deşi nu obligatoriu, pentru aprobarea finală din partea autorităţilor de reglementare federale.  

Unele state, între care Georgia, Delaware and Arkansas, au început de marţi să ofere vaccinul adolescenţilor mai tineri.

Comisia consultativă, care oferă recomandări CDC, a votat cu 14 voturi la zero pentru vaccinarea adolescenţilor, după evaluarea unor date din studii clinice care au arătat că niciunul dintre participanţii vaccinaţi din această grupă de vârstă nu a contractat Covid-19, nefiind cazuri de alergii severe.

Mai mult decât atât, vaccinul a produs o reacţie puternică a anticorpilor şi o eficacitate de 100%, în studiul clinic, fără cazuri de Covid-19 simptomatice în rândul adolescenţilor vaccinaţi integral.

Odată ce utilizarea vaccinului pentru adolescenţi primeşte undă verde din partea CDC, imunizarea cu acesta ar putea diferi de la stat la stat. Autorizaţia FDA se aplică pe întreg teritoriul SUA, dar anumite unităţi şi farmacii ar putea să nu administreze dozele adolescenţilor mai tineri, în funcţie de normele şi regulamentele statului.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.