O comisie parlamentară britanică a deschis o anchetă referitoare la vacanţa luxoasă din Caraibe a premierului Boris Johnson, cu scopul de a stabili cine a plătit-o, scrie presa britanică duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit săptămânalului The Observer, comisia parlamentară de la Camera Comunelor, însărcinată cu supravegherea respectării regulilor vieţii parlamentare, a deschis o anchetă la începutul săptămânii. 

Domnul Johnson şi logodnica sa Carrie Symonds, care au anunţat la sfârşitul lui februarie că aşteaptă un copil, au petrecut Anul Nou pe insula privată Moustique din arhipelagul Grenadine.

În declaraţia sa de avere ca deputat, premierul a precizat că vacanţa în valoare de 15.000 de lire sterline (17.300 de euro) i-a fost oferită de omul de afaceri David Ross, un donator al Partidului Conservator. 

Dar Ross a stârnit confuzie negând, într-o primă etapă, că i-a oferit o asemenea sumă lui Boris Johnson, înainte de a reveni asupra afirmaţiilor sale prin intermediul purtătorului său de cuvânt şi a susţine că a fost vorba de un "beneficiu în natură". 

Partidul Laburist, principala formaţiune de opoziţie, i-a cerut comisiei parlamentare deschiderea unei anchete. Downing Street nu a dorit să comenteze acest anunţ.             

 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.