Un tribunal irakian a condamnat-o la moarte prin spânzurare pe o cetăţeană turcă, pe care a găsit-o vinovată că a intrat în rândul grupării juhadiste Statul Islamic (SI), a anunţat luni, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al instanţei penale de la Bagdad, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alte zece femei de diverse naţionalităţi au fost condamnate la închisoare pe viaţă, a anunţat el.

Toate sentinţele sunt atacabile în apel.

”Tribunalul a pronunţat zece condamnări la închisoare pe viaţă a zece femei, după ce le-a găsit vinovate de terorism şi a condamnat la moarte prin spânzurare altă teroristă, care are cetăţenie turcă”, a declarat judecătorul Abdul-Sattar al-Birqdar.

Mii de străini au luptat în numele SI în Irak şi Siria.

O cetăţeană germană a fost condamnată la moarte luna trecută, după ce a fost găsită vinovată că a făcut parte din SI, iar un luptător rus a fost condamnat la moarte anul trecut din aceeaşi cauză.

Bagdadul şi-a anunţat în decembrie victoria împotriva SI, care a preluat controlul aproape unei treimi din Irak în 2014.

Gruparea jihadistă a fost dislocată din toate localităţile asupra cărora a deţinut controlul şi în Irak şi în Siria, însă membri ai acestia au continuat să comită atentate şi alte atacuri în Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.