Guvernul mexican scoate la tombolă o casă din care a fugit în 2014 baronul drogurilor Joaquin Guzman, alias ”El Chapo”, condamnat între timp la închisoare pe viaţă în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locuinţa, care se află la Culiacan, capitala statului Sinaloa (nord-est), este estimată la 3,8 milioane de pesos (184.000 de dolari), potrivit Loteriei Naţionale mexicane.

Ea face parte dintr-un lot care urmează să fie scos la bătaie la 15 septembrie de către Guvern, în valoare totală de 12,5 milioane de dolari.

El Chapo a fugit din acest imobil, la 16 februarie 2014, printr-un tunel subteran.

El a fost arestat şase ani mai târziu, în statul Sinaloa, şi a fost trimis într-o închisoare de înaltă securitate, din care a evadat.

Joaquin Guzman a fost arestat din nou în 2016 şi a fost extrădat anul următor în Statee Unite, unde a fost condamnat, în iulie 2019, la New York, la închisoare pe viaţă.

El îşi ispăşeşte pedeapsa într-o închisoare de înaltă securitate în Colorado.

El Chapo a fost considerat ani de zile cel mai puternic traficant de droguri din lume.

Guvernul preşedintelui mexican de stânga Andres Manuel Lopez Obrador, supranumit AMLO,  a încercat să vândă la licitaţie casa, dar şi alte bunuri confiscate crimei organizate, însă fără succes.

AMLO anunţa atunci că banii obţinuţi în urma licitaţiei urmau să fie alocaţi educaţiei şi sănătăţii.

Guvernul scoate de asemenea la loterie o casă situată în cartierul de lux Pedregal, în sudul Ciudad de Mexico, care i-a aparţinut lui Amado Carrillo, liderul defunct al cartelului Juarez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.