Un tribunal administrativ german a interzis marţi o campanie de afişaj a grupării neonaziste ”A III-a Cale” - intitulată ”Spânzuraţi-i pe Verzi!” -, autorizată iniţial în anumite condiţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea Administrativă Siperioară din Saxonia a casat această hotărâre a unui tribunal administrativ din Chemnitz, care a autorizat această campanie violentă de afişaj, cu mai puţin de două săptămâni înaintea alegerilor legislative, cu condiţia ca afişele grupării ”A III-a Cale” să fie lipite la peste 100 de metri de cele ale Verzilor.

Curtea superioară, sesizată de Primăria din Zwickau, a stabilit că aceste afişe sunt ”susceptibile să tulbure pacea publică, să incite la ură şi să aducă atingere demnităţii umane a membrilor Partidului Verzilor”.

”Libertatea de exprimare urmează după protecţia siguranţei publice”, subliniază tribunalul.

Curtea Constituţională federală de la Karlsruhe (sud-vest) a respins, la rândul său, un recurs de urgenţă pe care gruparea l-a depus împotriva blocării paginii sale pe Facebook.

Această grupare este o obişnuită a provocărilor.

Ea a instalat în weekend manechne învelite în pânză - reprezentând ”victime” ale politicii migraţiei -, în mijlocul unei străzi din Wurtzbourg (sud), unde un refugiat somalez cu tulburări psihiatrice a ucis trei persoane, cu arma albă, la 25 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.