O bombă neexplodată din Al Doilea Război Mondial a fost dusă în mare şi detonată după ce a fost găsită într-o grădină din oraşul englez Plymouth, au declarat vineri autorităţile, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 10.000 de oameni au fost afectaţi atunci când părţi ale oraşului din sudul Angliei au fost izolate pentru a permite experţilor în eliminarea bombelor să ridice dispozitivul, a anunţat un membru al legislativului local, Johnny Mercer, într-o postare pe reţelele de socializare.

Decizia de a detona bomba în mare a fost luată „după ce s-au luat în considerare toate opţiunile, inclusiv o detonare controlată la faţa locului”, potrivit unei declaraţii guvernamentale.

„Cred că este corect să spun că ultimele zile vor rămâne în istorie pentru Plymouth. Această bombă de timpul războiului a scos la suprafaţă spiritul din război, oamenii s-au reunit pentru a se sprijini cu adevărat unii pe alţii şi, deşi a fost foarte greu, am trecut prin asta”, a spus Tudor Evans, preşedintele Consiliului Municipal Plymouth.

Bomba a fost încărcată cu grijă într-un camion, care a condus încet până la rampă, astfel încât să poată fi încărcată pe o barcă, care apoi a dus bomba în larg pentru a putea fi detonată în siguranţă, a spus el.

Evans le-a mulţumit experţilor în bombe pentru curaj şi pentru că „şi-au pus viaţa în pericol” în timp ce scoteau bomba.

Dispozitivul a fost descoperit marţi într-o grădină, a transmis Consiliul Municipal Plymouth într-o postare pe reţelele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.