După ce a aflat că democratul Pete Buttigieg, învingătorul în alegerile primare din Iowa - este homosexual, într-o discuţie curtenitoare, dar tensionată, difuzată pe Twitter, o alegătoare a cerut să-şi schimbe votul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Presa americană scrie că scena s-a petrecut luni seara la Cresco, o comună rurală în nordul statului Iowa, în Midwest, care a deschis sezomul alegerilor primare în vederea alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie.

Secvenţa - de mai puţin de două minute - a fost postată marţi de către o conducătoare locală a Partidului Democrat, Laura Hubka.

”Îmi spuneţi că are un partener de acelaşi sex? Pete?”, întreabă alegătoarea la începutl acestei discuţii cu o reprezentantă a candiatului.

”Da, el este căsătorit”, îi răspunde tânăra.

”Atunci nu vreau pe nimeni aşa la Casa Albă”, spune alegătoarea, cerând să-şi schimbe votul.

Evident jenată, reprezentanta campaniei lui Buttigieg subliniază că fostul primar al South Bend (Indiana) “este o fiinţă umană, ca mine şi ca dumneavoastră, iar asta nu ar trebui să fie important”.

”Cum se face că nu s-a spus nimic înainte?”, întreabă alegătoarea, care dă asigurări că ”nu a ştiut niciodată” orientarea sexuală a candidatului moderat - care nu şi-a ascuns niciodată homosexualitatea de la începutul campaniei.

Urmează o conversaţie tensionată despre Biblie.

”De ce se spune în Biblie că un bărbat trebuie să ia soţie o femeie?”, rezumă alegătoarea, care poartă un autocolant de susţinere a lui Amy Klobuchar, altă candidată moderată.

”Vă respect întru totul punctul de vedere”, o asigură reprezentanta.

”Cred că avem diferenţe de interpretare”, spune ea, păstrându-şi calmul atunci când alegătoarea o acuză că nu este credincioasă.

Este neclar dacă alegătoarea a votat din nou.

Într-un discurs în care şi-a sărbătorit ”victoria stupefiantă” în Iowa, statul în care s-a clasat pe primul loc în alegerile primare potrivit unor rezultate parţiale publicate marţi, fostul primar, în vârstă de 38 de ani, pare să se refere la orientarea sa sexuală şi la povestea sa personală.

Acest rezultat ”dovedeşte unui copil care se întreabă, undeva, dacă el sau ea sau «they» are un loc în propria familie, dacă crezi în tine şi în ţara ta, atunci convingerea îţi va fi întărită”, a declarat el, folosind pronumele neutru pentru a desemna al treilea sex.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.