O aleasă republicană în Consiliul Municipal din New York, Inna Vernikov, în vârstă de 39 de ani, a fost inculpată vineri cu privire la deţinere ilegală de armament, după ce s-a prezentat joi cu un pistol - la vedere - la brâu, la o adunare propalestiniană pe care o denunţa, declară Poliţia din New York (NYPD) AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inna Vernikov a atacat în mai multe rânduri manifestaţii propalestiniene care au avut loc la New York după atacurile sângeroase de sâmbătă ale mişcării islamiste palestiniene Hamas în Israel.

Ea a postat pe X o înregistrare video în care apare în apropierea acestei adunări studenţeşti propalestiniene, lângă Universitatea din Brooklyn.

Ea denunţa în această înregistrare ”o susţinere a Hamas” şi voinţa de a ”importa, aici, la New York, a terorii pe care poporul Israelului o suferă acum”,

”VÂRFUL UNEI ARME ÎI IESE DIN PANTALONI”

În alte înregistrări video şi fotografii postate pe reţele de socializare, ea apare ”cu vârful unei arme de foc care-i iese din pantaloni”, declară un purtător de cuvânt al Poliţiei din New York.

NYPD precizează că ”nimeni nu a fost ameninţat sau rănit vreun moment” din cauza purtării acestei arme, însă aleasa a fost convocată la un comisariat, unde s-a prezentat cu avocatul său, în cursul nopţii.

Legislaţia statului New York eliberează permise de purtarea a armelor de foc - însă deţinerea lor în public este reglementată.

Poliţia anunţă că aleasa a fost inculpată cu privire la ”deţinere ilegală a unei arme de foc” şi a fost obligată să-şi arate ”Smith & Wesson-ul negru de nouă milimetri” şi permsiul de portarmă.

Liderul republicanilor în Consiliul Municipal al New Yorkului, Joe Borelli, declară ziarului The New York Times (NYT) că aleasa a fost notificată să se prezinte la un tribunal.

Autorităţile au consolidat măsurile de securitate vineri, la New York, în contextul în care o nouă manifstaţie propalestiniană este prevăzută în Times Square, în centrul Manhattanului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.