O a doua unitate electrică de la centrala nucleară de la Zaporojie a fost conectată, a afirmat, vineri, operatorul de stat pentru energie nucleară din Ucraina, Energoatom, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrala de la Zaporojie, ”în pofida numeroaselor provocări ale ocupanţilor (ruşi), continuă să funcţioneze în sistemul energetic al Ucrainei şi să asigure nevoile ţării noastre privind electricitatea”, a arătat Energoatom, într-o declaraţie.

Operatorul i-a lăudat pe muncitorii de la centrală, descriindu-i ca ”adevăraţi eroi”.

”Ei ţin pe umerii lor, neobosiţi şi cu fermitate, siguranţa nucleară şi radioactivă a Ucrainei şi a întregii Europe şi muncesc în mod altruist ca ţara lor natală să aibă electricitate care dă viaţă”, a arătat Energoatom.

Anterior, Energoatom anunţase că această centrală a fost reconectată la reţeaua de electricitate a Ucrainei.

Centrala este situată în zona din sudul Ucrainei care este ocupată de ruşi şi este cel mai mare complex de acest tip din Europa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.