Un grup de nudişti cehi au fost avertizaţi de poliţişti pentru că au încălcat obligaţia de a purta măşti de protecţie în spaţiul public, scriu publicaţiile locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit kafkadesk.org, mesajul este clar: măştile de protecţie trebuie purtate tot timpul în public şi nicio excepţie nu va fi tolerată. 

Ca urmare a unor informaţii conform cărora unii nudişti făceau plajă fără măşti de protecţie lângă zona balneară Lazne Bohdanec din regiunea Pardubice, poliţia a fost chemată la faţa locului pentru a-i avertiza. 

Deşi nudismul este permis în zonă, grupul a încălcat două reguli impuse de guvernul ceh luna trecută pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus: interzicerea de adunări cu mai mult de două persoane şi obligaţia de a purta măşti în public. 

"Cetăţenii se pot afla în astfel de locuri special amenajate fără haine", a comentat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Marketa Janovska. "Dar trebuie să aibă gura acoperită şi trebuie să fie atenţi să nu iasă în grupuri". 

Mass-media au relatat ulterior că poliţiştii locali au efectuat o nouă inspecţie a doua zi în zonă şi nu au constatat alte nereguli. 

Sâmbătă, Cehia a înregistrat 4.194 de cazuri iar 56 de persoane au murit de Covid-19.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.